Premiul "Ioan Ursu" al Academiei Oamenilor de Știință din România

     În data de 19 septembrie 2016, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România a decernat premiile pentru anul 2014 unor lucrări de referință pentru cercetarea științifică românească și internațională. Evenimentul s-a desfășurat în Aula AOSR din București și s-a bucurat de prezența unui public format din oameni de știință și de cultură, invitați de marcă și de reprezentanți ai mass-media. Amfitrionii festivității au fost gen. (rez.) prof. univ. dr. Vasile Cândea, președintele de onoare al AOSR, și prof. univ. dr. ing. Adrian Badea, președintele AOSR. Președintele a decernat premiile, acordate pe domenii fundamentale de cercetare, corespunzătoare secțiilor științifice ale Academiei Oamenilor de Știință din România.

     La Secţiunea Ştiinţe Fizice, premiul AOSR “Ioan Ursu” pe anul 2014, a fost acordat pentru monografia Metode de evaluare a efectelor poluării aerului cu particule în suspensie asupra sănătăţii copiilor, Editura Matrix Rom, 2014, Editori Ştefania Iordache, Daniel Dunea. Monografia a fost elaborată în cadrul proiectului ROKIDAIR, are 22 de autori din 4 universități românești, 2 autori de la Institutul Norvegian pentru Calitatea Aerului (NILU).

      Cu prilejul sesiunii de acordare a premiilor, desfășurată cu sobrietate științifică, președintele Academiei Oamenilor de Știință din România, prof. univ. dr. ing. Adrian Badea, a declarat: „Premiile AOSR constituie recompensarea muncii științifice a unor cercetători de elită, români sau străini, materializate în lucrări de valoare, care spun, fiecare dintre ele, ceva nou în domeniul de specialitate. Prin aceste premii, celebrăm inteligența, creativitatea și inovația științifică într-o epocă în care Uniunea Europeană pune accent pe educația academică, pe cercetarea științifică, pe inovare și pe cunoaștere. Valoarea științifică a premiilor este susținută de istoria și de prezentul Academiei Oamenilor de Știință din România, înființată în 1935 ca Academia de Științe din România. De-a lungul timpului până în prezent, instituția noastră și-a făcut din excelența în știință și cultură, din creativitate și inovare la cel mai înalt nivel academic misiunea fundamentală a existenței sale. Premiind lucrări importante, unele de o valoare excepțională, AOSR susține calitatea și excelența academică în lumea științei, a culturii și a civilizației.”

Romanian
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.